Vauvat-Raskaus-Äidit

Vauvat - Raskaus - Äidit

Vyöhyketerapeuttinen hieronta on lempeä ja tehokas hoitomuoto vauvoille sekä äideille. Elonaskeleesta löytyy runsaasti erityisosaamista vauvojen, lasten sekä raskausajan ja äitien hoitoihin.

Vyöhyketerapeuttinen Vauvahieronta

Hoito tuo usein nopean avun - vauvan itkuisuus helpottaa, kivut sekä kehon jäykkyydet vähenevät ja vauva alkaa voida selkeästi paremmin! Hoito yhdistää vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa, jolloin hoito on vauvalle miellyttävää ja tehokasta. Vauvat ovat herkkiä reagoimaan hoitoon ja apu saadaan yleensä jo muutaman hoitokerran jälkeen. Hoidot tehdään sarjana ja keskimäärin hoitoja tarvitaan kolme kertaa. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa mm. suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa tehokkaasti vauvaa. Jo nopeasti hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan itkuisuus vähenee ja unet alkavat pidentyä. Vauva myös oppii nopeasti nauttimaan hoidosta.
Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksia ovat: Rentoutuminen Lihasjännitysten helpotus Verenkierron vilkastuminen Aineenvaihdunnan parantuminen Hengityksen syventyminen Vastustuskyvyn paraneminen Kipu- ja särkytilojen helpottuminen Stressin vähentyminen Unen laadun paraneminen Mielialan kohentuminen
Vauvat ovat saaneet apua mm. koliikkiin ja muihin vatsavaivoihin (esim. ummetus), itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, runsaaseen pulautteluun, refluksioireisiin, ihottumiin sekä unihäiriöihin. Monesti itkuisilla vauvoilla myös synnytys vaikuttaa oireiluun: synnytys voi olla varsinkin herkemmille vauvoille hyvinkin stressaava kokemus, ja vauva voi oireilla tämän takia. Myös vauvan niskat joutuvat loppuraskauden ja synnytyksen aikana kovan paineen alle, joka voi näkyä jäykkyytenä vauvan niskoissa. Tämä on yhteydessä myös vatsan toimintaan, sillä niskajumit vaikuttavat siellä kulkevan kiertäjähermon toimintaan joka puolestaan hermottaa suolistoa, ruokatorvea ja mahalaukkua. (Niskan jumin voi tarkastaa helposti myös kotona: jos vauva pitää päätään mieluummin vain toiseen suuntaan on niskat yleensä jumissa.) Sekä synnytyksen aiheuttama stressi/trauma että niskajumit ovat hyvin hoidettavissa vastaanotolla. Pian hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan olo alkaa helpottua ja itkuisuus vähenee. Hoitoon voi tulla myös vaikkei varsinaista vaivaa olisikaan- hieronta on myös ihanaa hemmottelua vauvalle!

Lapset

Vyöhyketerapeuttinen hieronta sopii kaikenikäsille lapsille ja on tehokas sekä lempeä apu esim. tulehduskierteisiin (mm.korvatulehdukset), ylivilkkauteen, yökasteluun, lihas-, kasvu-, ym. kipuihin, kehon virheasentoihin, allergiaan, astmaan, ihottumiin, unihäiriöihin, toistuviin painajaisiin sekä moneen muuhun arkea hankaloittavaan ongelmaan. Pienempien lasten kanssa hoito tehdään usein joko vanhemman sylissä tai lattialla leikkien. Hoito tehdään leikin lomassa niin että kaikilla on hyvä mieli käynnistä.

Äidit

Äidit tarvitsevat myös hoitoa ja hyvää oloa! Jos toiveena on raskaus, on moni saanut apua vyöhyketerapiasta sen alkamiseen. Myös raskausaikana kannattaa hoidattaa itseään ja huolehtia näin myös vauvasta- monet raskausajan oireet ovat hoidettavissa vyöhyketerapeuttisen hieronnan avulla. Kun raskaus on tarpeeksi pitkällä, voidaan hoidolla nopeuttaa synnytyksen käynnistymistä ja helpottaa synnytyksen sujumista. Myös synnytyksen jälkeinen toipuminen nopeutuu hoidon avulla. Vauvan voi ottaa mukaan hoitoon, ja samalla käyntikerralla voidaan hoitaa myös sekä vauva että äiti!

Raskaushieronta

Ihana lempeä, rentouttava ja kipuja helpottava hoito, joka rentouttaa kehoa ja mieltä! Hoitoa voidaan tehdä koko raskauden ajan. Hoidossa kehoa hoidetaan vyöhyketerapian sekä lempeän öljyhieronnan avulla. Tyynyt tukevat tarvittaessa asentoa niin, että myös viimeisillään raskaana oleva pääsee rentoutumaan ja nauttimaan hoidosta. Hoidon vaikutukset Helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet) Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan. Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (esim. hormonitoiminta, hengitys, ruoansulatus) Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen. Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä

Vauvahierontakurssit

Suositut vauvahierontakurssit sekä vanhemmille että hoitoalan ammattilaisille. Kurssilla opit tehokkaan ja lempeän vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan ja saat paljon tietoja sekä vinkkejä vauvan hyvään vointiin.