Vauva-akatemia

Vauva-Akatemia

Sinustako vauvahyvinvoinnin ammattilainen?
Ensimmäinen vauva-akatemian ryhmä täyttyi nopeasti, joten uusi ryhmä starttaa tammikuussa 2021. Tämä monipuolinen koulutuskokonaisuus on tarkoitettu terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisille. Kokonaisuus on yhdeksän kuukauden mittainen matka vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi.

Koulutuksessa saat itsellesi monipuolisia työkaluja vauvojen hyvinvointiin sekä perheiden kanssa toimimiseen. Koulutus antaa pätevyyden who:n imetysohjaajaksi sekä vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan osaajaksi ja koulutuksen jälkeen voit tarjota näitä palveluita ammattimaisesti myös vastaanotolla asiakkaille.

Saat paljon tietoa vauvoista, lapsen kehityksestä, raskausajasta ja synnytyksestä sekä niiden vaikutuksesta vauvaan. Koulutukseen sisältyy opintoja myös anatomiasta ja fysiologiasta sekä erilaisten kehon kireyksien hoitamisesta, varhaisesta vuorovaikutuksesta sekä tunteiden merkityksestä, lapsen ja imettävän äidin ravitsemuksesta, vyöhyketerapiasta sekä vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta ja oireen mukaisesta hoitamisesta. Koulutus sisältää kattavan teoriaosuuden lisäksi myös paljon käytännön harjoittelua sekä ohjatusti että itsenäisesti.

KENELLE: Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on sosiaali- tai terveydenhuollon pohjakoulutus, koulutus hyvinvoinnin alalta tai vankka kokemus lapsiperheiden kanssa toimimisesta.

Koulutuksen lähipäivät toteutetaan kerran kuukaudessa. Koulutus on käytännönläheinen ja saat koulutuksen aikana kattavan paketin teoriaa ja käytännön harjoittelua. Matkan aikana pääset heti toteuttamaan vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa ja syvennät osaamistasi koko koulutuksen ajan. Koulutuksen aikana teet myös itsenäisesti hoitoja jotka raportoit kouluttajille. Kouluttajien vankka kokemus ja osaaminen on tukenasi koko koulutuksen ajan.

HINTA: Koulutusjaksoja on yhdeksän (jokainen lähijakso koostuu kahdesta koulutuspäivästä) ja koulutus alkaa 21.-22.1.2021. Kurssipäivien hinta on 265 € (+alv 24% eli 328.60 € / 2 päivän koulutusjakso). Yhteensä koko koulutus maksaa 2957,40 € sis. alv 24 % (2385 € alv 0%).

PAIKKA: Koulutuspaikkana toimii Elonaskeleen uudet ja viihtyisät koulutustilat Helsingin Malmilla (Malminkaari 5).

KOULUTUSPÄIVÄT 2021:
21.-22.1.

4.-5.2.

11.-12.3.

15.-16.4.

6.-7.5.

10.-11.6.

19.-20.8.

16.-17.9.

14.-15.10.

VAUVA-AKATEMIA KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

VYÖHYKETERAPIAN PERUSTEET
Vyöhyketerapian toimintamekanismi, historia, heijasteet, vyöhyketerapeuttinen jalka- ja korvahoito, vauvojen hoito vyöhyketerapian avulla

VAUVAN VYÖHYKETERAPEUTTINEN HIERONTA
Vauvan koko kehon vyöhyketerapeuttiseen hieronnan opettelu, otteet, hierontalinjat, vyöhyketerapian yhdistäminen vauvahierontaan

VAUVAN KEHON ANATOMIA JA FYSIOLOGIA

VAUVAN KEHITYS
- erilaiset vauvat
- neuvolan terveystarkastukset

OIREENMUKAINEN VYÖHYKETERAPEUTTINEN HOITO
- refluksivaivat, vatsavaivat, koliikki, uniongelmat, kehon jäykkyydet
- ruokavalion vaikutus ja mahdolliset allergiat: oireet, oireiden tunnistaminen
- oireenmukainen hoito, kehon merkkien tunnistaminen, haastattelun tärkeys
- kotihoito-ohjeet vanhemmille
- käytännön harjoittelua oireileville vauvoille

WHO:n IMETYSOHJAAJA 20 t KOULUTUS (Tämän osion voi saada hyväksytyksi, jos suoritettu viimeisen 10 v aikana)

RAVITSEMUS ja sen merkitys perhesuunnittelun, raskauden, imetyksen ja vauvan ensimmäisen elinvuoden aikana (Tanja Hakala)

RASKAUSAIKA
Raskauden vaikutus vauvaan ja vauvan oireisiin

VARHAINEN VUOROVAIKUTUS
Tunteet, tunnetaidot ja niiden vahvistaminen

IMETYSOHJAUKSEN SYVENTÄMINEN
Kertaaminen, erityistilanteiden läpikäyminen, milloin ohjataan eteenpäin, mm. suun alueen jänteet ja suun ja pään alueen lihaskireydet, kurssilla esille nousseet asiat

VAUVAHIERONNAN KLINIKKAPÄIVÄ
Oman hoitamisen syventämistä ohjattujen hoitojen avulla.

HOITAJAN OMA JAKSAMINEN

VUOROVAIKUTUS JA VIESTINNÄN MERKITYS

TOIMIVA MARKKINOINTI JA PALVELUIDEN TUOTTEISTAMINEN
MINÄ YRITTÄJÄNÄ

LÄSNÄOLON MERKITYS
Läsnäolotaidot, Mindfulness toimivana työkaluna omassa työssä ja arjessa

Opintopäivien aikana tullaan tekemään paljon käytännön harjoittelua. Lisäksi opintoihin kuuluu itseopiskelua. Kokeneiden kouluttajien tuki on käytössäsi koko koulutuksen ajan ja myös koulutuksen jälkeen. Tämä opintokokonaisuus on kaiken kaikkiaan 10 op laajuinen.

Kouluttajina toimivat kokeneet kouluttajat Tiina ja Laura, jotka saavat koulutuksistaan erinomaista palautetta. Sekä Tiinalla että Lauralla on tuhansien vauvojen hoitokokemus hyvin hoitotuloksin.

Koulutuksen vastuulliset kouluttajat:
Tiina Rytkönen: Elonaskeleen perustaja, kouluttaja, kehotunneterapeutti, vyöhyketerapeutti, imetysohjaaja, Mindfulness tunnetaitovalmentaja, lasten tunnetaito-ohjaaja. Erikoisosaaminen raskausajan sekä vauvojen ja lasten kokonaisvaltaisessa vyöhyketerapeuttisessa hoidossa.

Laura Merivirta: terveydenhoitaja (YAMK), kouluttaja, vyöhyketerapeutti, imetyskouluttaja ja IBCLC. Erikoisosaaminen vauvan vyöhyketerapiassa ja imetyksessä.

Vierailevana kouluttajana ravitsemusosuuden koulutuspäivässä kouluttaa kokonaisvaltaisen ravitsemuksen asiantuntija Tanja Hakala, Terveydenhoitaja (YAMK), FLT- Ravintovalmentaja, vyöhyketerapeutti.

HAE MUKAAN! Koulutukseen osallistujat valitaan vapaamuotoisen hakemuksen perusteella. Kerro hakemuksessasi lyhyesti itsestäsi (koulutus, elämäntilanne) sekä kerro miksi juuri sinä haluaisit mukaan koulutukseen. Edellytämme mukaan valituilta kiinnostusta lapsiperheiden hyvinvointiin sekä sitoutumista koko koulutuksen suorittamiseen.

Lähetä hakemus sähköpostilla osoitteeseen: info@elonaskel.fi

Paikat täytetään hakemusten perusteella sitä mukaa kuin sopivat hakijat löytyvät.