Vauva-akatemia

Vauva-Akatemia

Sinustako vauvahyvinvoinnin ammattilainen?

Vauva-Akatemia on 9 kuukauden mittainen koulutus vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi, ja antaa monipuoliset valmiudet tehdä antoisaa vauvatyötä perheiden parissa.

SEURAAVA KOULUTUS ALKAA SYYSKUUSSA 2022

Koulutuksen aikana saat valtavasti tietoa vauvoista sekä keinoista, joilla vauvaperheiden hyvinvointia voidaan tukea. Opit tekemään vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa myös vaativissa tilanteissa sekä auttamaan imetyksen monenlaisissa pulmissa.   

 

Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon, hyvinvoinnin sekä kasvatusalan ammattilaisille tai henkilöille, joilla on pitkä kokemus lasten kanssa työskentelystä.

Koulutus sisältää runsaasti oppia vauvan kehon anatomiasta ja fysiologiasta sekä yleisimmistä kehon ongelmista ja niiden vaikutuksista vauvan oireiluun, vyöhyketerapiasta sekä vauvan kehon hoitamisesta monipuolisia hoitotekniikoita käyttäen, vauvan kehitysvaiheista, tunnetaidoista sekä varhaisesta vuorovaikutuksesta. Opit hoitamaan vauvoja vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan avulla myös haastavissa tilanteissa ja saat syvällistä tietoa sekä taidot siihen, kuinka voit helpottaa hoidoillasi vauvojen monia oireita. Koulutus antaa myös imetysohjaajan pätevyyden ja saat tietoa imetyksen tukemisesta sekä esim. siitä kuinka pään- ja suunalueen kireydet voivat vaikuttaa imetyksen onnistumiseen ja kuinka näitä voidaan hoitaa.  

Koulutuksen lähipäivät toteutetaan aina kerran kuussa (la-su), joten koulutus soveltuu hyvin työn ohessa tehtäväksi lisäkoulutukseksi. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu runsaasti sekä ohjatusti että itsenäisesti tehtäviä hoitoharjoitteluita, joita tehdään koko koulutuksen ajan omia taitoja koko ajan syventäen. Koulutukseen tulee varata opintopäivien lisäksi omaa aikaa n. 2-4 tuntia viikoittain.

Koulutuksessa saat itsellesi monipuolisia työkaluja vauvojen hyvinvointiin sekä perheiden kanssa toimimiseen. Koulutus antaa pätevyyden who:n imetysohjaajaksi sekä vyöhyketerapeuttiseksi vauvahierojaksi ja koulutuksen jälkeen voit tarjota näitä palveluita ammattimaisesti myös vastaanotolla asiakkaille. Koulutuksen aikana huolehdimme myös opiskelijoiden omasta hyvinvoinnista erilaisten ohjattujen harjoitteiden avulla, vahvistamme omia läsnäolotaitoja sekä annamme vinkkejä yrittäjänä toimimiseen.

Koulutus on saanut osallistujilta loistavaa palautetta. Nyt alkaa jo 5. ryhmä ja kaikki opintoryhmät ovat olleet aina täynnä.

”Paras koulutus jossa olen ikinä ollut! Sain niin paljon enemmän kuin osasin etukäteen edes haaveilla. Suosittelen tätä ehdottomasti kaikille, joita kiinnostaa työskentely vauvojen ja perheiden parissa.”  Opiskelijan palaute.  

Koulutus toteutetaan lähiopintoina Elonaskeleen viihtyisissä koulutustiloissa Helsingissä. Järjestämme joka kerralle myös etäosallistumismahdollisuuden, joka on käytettävissä, jos et esim. sairastumisen takia pääse paikan päälle. Kaikille opintopäiville tulee osallistua, jotta saat riittävän tietotaidon.

OPINTOPÄIVÄT: 

17.-18.9.22
1.-2.10.22
29.-30.10.22
19.-20.11.22
17.-18.12.22.
14.-15.1.23
11.-12.2.23
11.-12.3.23
1.-2.4.23

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ: 

VYÖHYKETERAPIAN PERUSTEET

VAUVAN VYÖHYKETERAPEUTTINEN HIERONTA

OIREENMUKAINEN VYÖHYKETERAPEUTTINEN HOITO

OIREET, TAUSTASYYT, KEHON HAVAINNOINTI

VAUVAN KEHON ANATOMIA JA FYSIOLOGIA, paljon syventävää tietoa

VAUVAN KEHITYS

FASKIAT JA NIIDEN HYÖDYNTÄMINEN HOIDOSSA

RAVITSEMUS JA SEN MERKITYS

PÄÄN JA SUUN ALUEEN KIREYDET JA NIIDEN HOITAMINEN

TUNTEET, TUNNETAIDOT, VARHAINEN VUOROVAIKUTUS, LAPSEN ERITYISHERKKYYS, KEHON JA MIELEN YHTEYS

HOITAJAN OMA HYVINVOINTI JA JAKSAMINEN, LÄSNÄOLOTAIDOT

YRITTÄJYYS, VIESTINTÄ JA VUOROVAIKUTUS

WHO IMETYSOHJAAJA 20 H
(Tämä osio on mahdollista saada hyväksytyksi, jos se on suoritettu jo aiemmin)

 

Koulutukseen sisältyy runsaasti vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan harjoittelua kokeneiden kouluttajien ohjauksessa. Kurssin aikana teemme myös omaa hyvinvointia tukevia hoitoja sekä harjoituksia.

HINTA: Koulutus maksetaan yhdeksässä erässä, aina koulutusviikonloppu kerrallaan. Ensimmäisen kuukauden koulutusmaksu on myös koulutuksen varausmaksu ja se laskutetaan kun opiskelija on hyväksytty mukaan ja hän vahvistaa paikan. Yhden koulutusviikonlopun hinta on 312,90 euroa + alv 24 % = 388 euroa. Koko koulutuksen hinnaksi tulee 3492 euroa (sis alv 24 %). Huomioi että koulutukseen kuuluvien harjoitushoitojen maksuilla pystyt kattamaan osan koulutusmaksusta!

Kokeneiden kouluttajien tuki on käytössäsi koko koulutuksen ajan!

 

Vauva-Akatemian kouluttajina toimii Tiina ja Laura, jotka saavat koulutuksistaan erinomaista palautetta. Kouluttajilla on tuhansien vauvojen hoitokokemus hyvin hoitotuloksin sekä paljon koulutuskokemusta.

Koulutuksen vastuulliset kouluttajat: 

Tiina Rytkönen: Elonaskeleen perustaja, kouluttaja, kehotunneterapeutti, vyöhyketerapeutti, imetysohjaaja, Mindfulness tunnetaitovalmentaja, lasten tunnetaito-ohjaaja, Ayurveda-hoitaja. Erikoisosaaminen raskausajan sekä vauvojen ja lasten kokonaisvaltaisessa vyöhyketerapeuttisessa hoidossa.

Laura Merivirta: terveydenhoitaja (YAMK), kouluttaja, vyöhyketerapeutti, imetyskouluttaja ja IBCLC. Erikoisosaaminen vauvan vyöhyketerapiassa ja imetyksessä sekä suun alueen toiminnassa, mm. kireät jänteet

HAE MUKAAN! Koulutukseen osallistujat valitaan vapaamuotoisen hakemuksen perusteella. Kerro hakemuksessasi lyhyesti itsestäsi (koulutus, elämäntilanne) sekä miksi juuri sinä haluaisit mukaan koulutukseen. Edellytämme mukaan valituilta kiinnostusta lapsiperheiden hyvinvointiin sekä sitoutumista koko koulutuksen suorittamiseen.

Lähetä hakemus sähköpostilla osoitteeseen: info@elonaskel.fi 

Paikat täytetään hakemusten perusteella sitä mukaa kuin sopivat hakijat löytyvät.