Palvelut

Palvelut

Klassinen hieronta - Urheiluhieronta

Klassinen hieronta / urheiluhieronta poistaa tehokkaasti lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.

Hieronta sopii hyvin kaikille. Koulutetut hierojamme huomioivat hoidossa juuri sinun tarpeesi.

Hieronnan vaikutukset:  poistaa kehon kiputiloja  lisää lymfakiertoa, vähentää turvotusta  parantaa nivelten liikkuvuutta  rauhoittaa keskushermostoa  vilkastuttaa verenkiertoa  avaa pieniä verisuonia  rikkoo arpikudosta  lisää lihasten joustavuutta

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, jota jo egyptiläisten, intiaanien sekä kiinalaisten tiedetään käyttäneen tuhansia vuosia sitten. Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa ja vahvistaa kehoa heijastejärjestelmän kautta. Hoito avaa kehon jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat olla erilaisten sairauksien ja toimintahäiriöiden syynä. Vyöhyketerapiassa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Mikä tahansa näistä kolmesta voi sairastuttaa, mutta toisaalta myös parantaa ihmisen. Hoito on rentouttavaa ja hellävaraista ja se sopii kaikenikäisille.

Hoito on rentouttavaa ja miellyttävää. Koko kehoa rentoutetaan vyöhykeratahieronnalla sekä kehon kipupisteitä ja heijaste-alueita kevyesti hoitamalla, kehon lukot avataan ja helpotetaan kehon jännitys- ja kiputiloja. Jo kymmenet tuhannet Suomalaiset ovat yli 30 vuoden ajan saaneet avun tästä hoidosta usein silloinkin, kun mikään muu ei ole auttanut.

Vyöhyketerapialla on saavutettu hyviä hoitotuloksia monenlaisiin vaivoihin esim. • krooniset ja akuutit kipu- sekä särkytilat • stressi, unettomuus, krooninen väsymys • hormonaaliset ja aineenvaihdunnan häiriöt • korvatulehdukset, flunssakierteet • allergiat, astma, ihottumat • niska-hartia ja selkävaivat • päänsärky ja migreeni • vatsavaivat, vauvojen koliikki • lapsettomuus, raskausajan pahoinvointi- ja kivut • fibromyalgia, PMS-oireet

Vyöhyketerapia on rentouttavaa sekä tehokasta hoitoa!

Vyöhyketerapeuttinen Vauvahieronta

Hoito tuo usein nopean avun – vauvan itkuisuus helpottaa, kivut sekä kehon jäykkyydet vähenevät ja vauva alkaa voida selkeästi paremmin! Hoito yhdistää vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa, jolloin hoito on vauvalle miellyttävää ja tehokasta. Vauvat ovat herkkiä reagoimaan hoitoon ja apu saadaan yleensä jo muutaman hoitokerran jälkeen. Hoidot tehdään sarjana ja keskimäärin hoitoja tarvitaan kolme kertaa. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa mm. suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa tehokkaasti vauvaa. Jo nopeasti hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan itkuisuus vähenee ja unet alkavat pidentyä. Vauva myös oppii nopeasti nauttimaan hoidosta.

Vauvat ovat saaneet apua mm. koliikkiin ja muihin vatsavaivoihin (esim. ummetus), itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, runsaaseen pulautteluun, refluksioireisiin, ihottumiin sekä unihäiriöihin. Monesti itkuisilla vauvoilla myös synnytys vaikuttaa oireiluun: synnytys voi olla varsinkin herkemmille vauvoille hyvinkin stressaava kokemus, ja vauva voi oireilla tämän takia.  Myös vauvan niskat joutuvat loppuraskauden ja synnytyksen aikana kovan paineen alle, joka voi näkyä jäykkyytenä vauvan niskoissa. Tämä on yhteydessä myös vatsan toimintaan, sillä niskajumit vaikuttavat siellä kulkevan kiertäjähermon toimintaan joka puolestaan hermottaa suolistoa, ruokatorvea ja mahalaukkua. (Niskan jumin voi tarkastaa helposti myös kotona: jos vauva pitää päätään mieluummin vain toiseen suuntaan on niskat yleensä jumissa.) Sekä synnytyksen aiheuttama stressi/trauma että niskajumit ovat hyvin hoidettavissa vastaanotolla. Pian hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan olo alkaa helpottua ja itkuisuus vähenee. Hoitoon voi tulla myös vaikkei varsinaista vaivaa olisikaan- hieronta on myös ihanaa hemmottelua vauvalle!

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksia ovat: • Rentoutuminen • Lihasjännitysten helpotus • Verenkierron vilkastuminen • Aineenvaihdunnan parantuminen • Hengityksen syventyminen • Vastustuskyvyn paraneminen • Kipu- ja särkytilojen helpottuminen • Stressin vähentyminen • Unen laadun paraneminen • Mielialan kohentuminen

Lasten Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapeuttinen hieronta sopii kaikenikäsille lapsille ja on tehokas sekä lempeä apu esim. tulehduskierteisiin (mm.korvatulehdukset), ylivilkkauteen, yökasteluun, lihas-, kasvu-, ym. kipuihin, suolisto-ongelmiin, kehon virheasentoihin, allergiaan, astmaan, ihottumiin, unihäiriöihin, toistuviin painajaisiin sekä moneen muuhun arkea hankaloittavaan ongelmaan. Pienempien lasten kanssa hoito tehdään usein joko vanhemman sylissä tai lattialla leikkien. Hoito tehdään leikin lomassa niin että kaikilla on hyvä mieli käynnistä.

Raskaushieronta

Ihana lempeä, rentouttava ja kipuja helpottava hoito, joka rentouttaa kehoa ja mieltä! Hoitoa voidaan tehdä turvallisesti koko raskauden ajan sekä palauttavana hoitona synnytyksen jälkeen. Hoidossa kehoa hoidetaan vyöhyketerapian sekä lempeän öljyhieronnan avulla. Tyynyt tukevat tarvittaessa asentoa niin, että myös viimeisillään raskaana oleva pääsee rentoutumaan ja nauttimaan hoidosta.

Hoidon vaikutukset • Helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet) • Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan. • Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (esim. hormonitoiminta, hengitys, ruoansulatus) • Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen. • Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä
SYNNYTYKSEN KÄYNNISTÄVÄ RASKAUSHIERONTA
Vyöhyketerapialla voidaan auttaa myös synnytyksen käynnistymistä. Synnytystä käynnistävää hoitoa voidaan tehdä kun raskaus on edennyt viikolle 38.

FLT Ravintovalmennus

FLT eli funktionaalinen lääketiede on kehitetty 1980-luvulla Yhdysvalloissa ennaltaehkäisemään ja hoitamaan kroonisia kansansairauksia. Funktionaalisessa lääketieteessä yhdistetään laajasti osaamista eri osa-alueilta, kuten mikrobiologiasta, biokemiasta ja fysiologiasta. FLT:ssa hoidetaan aina yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Perusajatuksena on elimistön tasapainotilan saavuttaminen, joka tuo mukanaan myös positiivista elinvoimaa ja virkeyttä. FLT:ssa pyritään potilaskeskeisyyteen sairauskeskeisyyden sijaan, koska terveys ei ole ainoastaan tila ilman sairautta. Kehon tasapainoa horjuttaa mm. unen puute, stressi ja epäterveellinen ruokavalio, ja vastaanotolla pyritään löytämään yksilöllisiä ratkaisuja näihin ongelmiin. Apuna ongelmanratkaisussa saatetaan käyttää laboratoriokokeita ja monipuolisesti myös muita keinoja, mutta ravintoneuvonta on aina suuressa roolissa.

Ravintovalmennuksesta hyödyt, jos sinulla on • ruoansulatuselimistön ongelmia, kuten ärtynyt suoli, tulehduksellinen suolistosairaus, bakteeritasapaino sekaisin • sydän ja verisuonisairauksia • tuki- ja liikuntaelinsairauksia • autoimmuunisairauksia • huono immuniteetti ts. sairastelet usein • neurologisia sairauksia • unettomuutta • hormonitoiminnan häiriöitä • lisämunuais- ja kilpirauhasongelmia • paino-ongelmia • tai haluat voida hyvin ja ennaltaehkäistä sairauksien syntymistä

Osteopatia

Osteopatia on terveydenhoidon ala, jossa pyritään ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Osteopatiassa tärkeää on holistisuus eli ihmistä hoidetaan kokonaisuutena, jonka tasapainoon ja hyvinvointiin vaikuttavat monet erilaiset, yksilölliset tekijät. Osteopaattinen hoito on hellävaraista käsin tehtävää hoitoa, jossa käytetään erilaisia hellävaraisia tekniikoita kehon jännitystilojen vapauttamiseen ja kehon toiminnan tasapainottamiseen. Hoito sisältää mm. lihasten ja nivelten käsittelyä sekä pään ja vatsan alueen jännitysten hoitoa. Hoitoa edeltää haastattelu ja tutkiminen, jotta hoito osataan kohdistaa oikeille alueille.Osteopaattisen hoidon vaikutukset perustuvat kehon itseparanemismekanismien tukemiseen. Hoidon avulla tasapainotetaan kehon eri fysiologisten kokonaisuuksien, kuten verenkierron, imunestekierron, hengityksen, kivunsäätelyjärjestelmän ja hermoston toimintaa. Hoidon jälkeen olo on kevyt ja palautunut. Tarvittaessa saat myös itsehoito-ohjeet tilanteesi edistämiseksi.Osteopatiasta voi olla apua esimerkiksi rangan ja lantion alueen kiputiloihin, raajojen puutumiseen ja nivelten kipuihin, päänsärkyihin, stressiperäisiin oireisiin, purennan jännityksiin, närästykseen ja pinnallisen hengityksen hoitoon. Tavallisesti hoitojaksot osteopatiassa kestävät 2-5 hoitoa.

Raskaus- ja äitiysajan osteopatia

Raskausajan osteopaattinen hoito helpottaa odottavaa äitiä ja tämän kehoa* sopeutumaan raskauden mukanaan tuomiin muutoksiin. Hoidosta voi olla apua raskauteen liittyvien vaivojen, kuten selkäkipujen, liitoskipujen ja turvotuksen hoidossa. Loppuraskaudessa osteopatia valmistaa äidin kehoa mahdollisimman sujuvaan synnytykseen ja mahdollistaa vauvan optimaalisen asennon kohdussa. Raskausajan osteopatia on tutkitusti turvallista sekä äidille että vauvalle. Kuitenkin ensimmäinen hoitokäynti on suositeltavaa ajoittaa jo vaiheeseen, jolloin raskautta vasta suunnitellaan, ja jatkokäynnit toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen ajalle. Synnytyksen jälkeen osteopatia auttaa äidin kehoa palautumaan ja vapautumaan synnytyksen ja raskausajan mukanaan tuomista jännityksistä. Erityisesti lantion alueelle jää usein virheasentoja. Myös vauvalla on usein kehossaan jännityksiä, jotka ilmenevät itkuisuutena ja hankalana olona. Äiti ja vauva elävät ensimmäiset kuukaudet tiiviissä vuorovaikutuksessa ja tämän "yksikön" hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeää, että heitä molempia hoidettaisiin pian synnytyksen jälkeen. Molempien hyvä olo antaa tukevan pohjan äidin ja vauvan hyvän kiintymissuhteen rakentumiselle ja imetyksen onnistumiselle.

Vauvojen osteopatia

Osteopatia on turvallinen ja tehokas hoitomuoto vauvan kehon kireyksien hoitoon. Hoidossa jännitykset saatetaan lempeästi pois vauvan kehosta. Vauvasta tulee rauhallisempi ja tyytyväisempi ja hän pystyy käyttämään kaiken energiansa normaaliin kasvuun ja kehitykseen.Kehon jännitykset ja hoidon tarve ilmenevät usein vauvan ensimmäisten elinviikkojen aikana; vauva saattaa olla itkuinen ja viihtyy vain sylissä, imetys on rauhatonta ja vauva puklailee paljon, vauva kääntää päätään vain toiseen suuntaan tai vetää selkää voimakkaasti kaarelle eikä viihdy turvaistuimessa. Myös vauvan liikkellelähtö saattaa viivästyä vauvan kehon ylimääräisten jännitysten vuoksi. Jännityksiä vauvan kehoon voivat aiheuttaa esimerkiksi vaikea tai pitkittynyt synnytys, vauvan hankala asento kohdussa, sairastelut tai vauvan suun toimintaa rajoittavat kireät kieli- ja huulijänteet. Vauvan olo helpottuu usein jo parin kolmen hoidon jälkeen. Vauvan hoidon yhteydessä on usein hyödyllistä hoitaa myös äitiä, sillä äidin hyvinvointi rauhoittaa vauvaa ja auttaa vauvaa paranemaan.

Lasten osteopatia

Osteopatialla voi tukea lapsen tervettä kasvua ja kehitystä koko lapsuuden ajan. Lasta kannattaa hoidattaa osteopatialla säännöllisesti, erityisesti nopean kasvun vaiheissa, isompien muksahduksien, pidempien sairastelujaksojen tai leikkausten jälkeen. Osteopatiasta voi saada apua lapsen päänsärkyyn, selkä- ja jalkakipuihin, levottomuuteen, korvaoireisiin ja astman oireisiin. Osteopatiaa voi käyttää myös urheilevan lapsen tai nuoren kehoa palauttavana ja huoltavana hoitona.

Ayurveda-Hoidot

Ayurvedan juuret ovat muinaisessa Intiassa ja se on maailman vanhin luonnonmukainen terveydenhoitojärjestelmä. Ayurveda tulee kahdesta sanskritinkielisestä sanasta – ayur tarkoittaa “elämää”, ja veda tarkoittaa “tiedettä”, Ayurveda tarkoittaa siis “elämän tiedettä”. Tunnetuin Ayurveda-hoito on varmasti Intialainen päähieronta. Ayurveda on kuitenkin paljon, paljon muutakin! Hoidossa rentouttava musiikki ja lempeät mutta rytmikkäät hierontaotteet vaivuttavat asiakkaan syvään rentouden tilaan. Hoidoissa käytetään runsaasti luonnonöljyä, joka tekee ihon pehmeäksi. Kokovartalon öljyhieronta on hyväksi terveydelle, virkistää verenkiertoa, vahvistaa lihaksia, edistää ruoansulatusta ja uudistaa koko kehoa. Hoito on erittäin rentouttavaa ja miellyttävää. Moni asiakas kuvaileekin oloaan hoidon jälkeen ”täysin uudelleen syntyneeksi!”.

Mindfulness

Mindfulness on rentoutus- ja stressinhallintamenetelmä joka lisää tietoista läsnäoloamme. Siihen kuuluu erilaisia harjoitteita joita voidaan tehdä joko ohjatusti tai itsenäisesti. Harjoitukset sisältävät mm. meditointia, aistien herättelyä, hengitysharjoituksia, kehollisia harjoitteita. Tutkimusten mukaan Mindfulness-harjoitukset vaikuttavat positiivisesti aivoihin, hermostoon ja hormonitoimintaan.

Säännöllisen mindfulness-harjoittelun vaikutuksia ovat mm: • onnellisuuden ja tasapainon lisääntyminen • stressin väheneminen • lisääntynyt luovuus sekä tehokkuus • immuunipuolustuksen parantuminen • paremmat päätökset

Voit varata aikasi yksilöohjaukseen tai pyytää tarjouksen omalle ryhmällesi.

Metamorfinen Hoito

Metamorfinen hoito Metamorfinen hoito, josta aiemmin on käytetty nimitystä sikiörefleksologia, on hoitomuoto, jossa kevyellä kosketuksella käsitellään jaloissa, käsissä ja päässä olevia heijasteita sikiöaikaisten lukkiutumien vapauttamiseksi. Selkäranka on kehon tuki ja elämän varasto, se säilyttää kaikki muistot syntymää edeltävältä ajalta lähtien. Selkärangan heijasteita koskettamalla mieli rentoutuu ja keho muuttuu elinvoimaisemmaksi. Elämä itse on suuri parantaja. Metamorfisessa hoidossa autetaan tätä paranemisprosessia, koska ihminen on vuosien saatossa menettänyt intuitiivisen kykynsä parantaa itsensä. Paraneminen voi tapahtua fyysisellä, emotionaalisella, mentaalisella ja henkisellä tasolla. Metmorfisessa hoidossa käsittelijä on katalysaattorin asemassa, ihminen itse hoitaa itsensä oman elämänvoimansa avulla, joka käsittelyssä voimistuu niin, että henkilö voi tehdä oikeat ratkaisut oikeaan aikaan elämänsä suhteen ja löytää tasapainon kautta stressittömän elämän.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia keskittyy äidin hyvinvointiin. Äitiysfysioterapiasta saat kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa raskausaikana tai synnytyksen jälkeen. Synnytyksen jälkeiseen kuntouttavaan äitiysfysioterapiaan ei ole aikarajaa, hoitoon voi tulla vielä vuosien päästä synnytyksestä. Jokainen äiti ansaitsee parasta mahdollista hoitoa. Äitiysfysioterapeutin vastaanotolla mm. -Saat ohjeita raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun -Apua raskausajan kipujen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon -Ohjausta ja hoitoa sektio- ja episiotomia arpiin -Ohjausta aktiiviseempaan synnytykseen -Ohjausta synnytyksestä palautumiseen ja liikunnan aloittamiseen synnytyksen jälkeen -Kuntoutusta mahdolliseen vatsalihasten erkaumaan (DRA)

Imetysohjaus

Imetys on ihmeellistä! Se voi sujua alusta asti ilman erityisiä haasteita tai se voi olla hyvinkin haasteellista. Jokainen äiti, jokainen lapsi ja jokainen imetys on ainutlaatuinen. Kahta samanlaista imetyskokemusta ei ole, eikä siis myöskään yleispäteviä ohjeita, jotka sopisivat kaikkiin tilanteisiin ja kaikille perheille. Imetykseen voi valmistautua jo raskausaikana. Imetysvalmennus sopii myös uudelleensynnyttäjille; näin saat tukea aiemman imetyksen läpikäymiseen ja imetystä voi uuden vauvan kanssa lähestyä eri tavalla. Valmennukset ovat käytännönläheisiä, niissä perehdytään imetyksen tärkeimpiin asioihin, imetyksen käynnistymiseen ja merkitykseen sekä sen mahdollisiin haasteisiin. Myös puoliso on tervetullut valmennukseen, jotta hän osaa tukea äitiä imetystilanteessa.

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan ongelmia esiintyy kaiken ikäisillä naisilla. Erityisesti raskauden aikana, synnytyksen jälkeen sekä vaihdevuosi-iässä. Lantionpohjaongelmista kärsivät myös nuoret ja hyväkuntoiset urheilijat, jolloin ongelmana on usein lihasten yliaktiivisuus sekä kireys. Lantionpohjan fysioterapian tavoite on ennaltaehkäistä sekä hoitaa erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Niihin kuuluvat mm. -Lantionpohjan kiputilat -Virtsan-, ulosteen- tai ilman pidätyskykyyn liittyvät ongelmat -Jatkuva virtsaamisen tarve -Laskeumat -Ylijännittynyt lantionpohja Lantionpohjan lihaksiston harjoittaminen vaikuttaa positiivisesti asennonhallintaan ja ryhtiin, keskivartalon toimintaan sekä seksuaalitoimintoihin. Lantionpohjafysioterapia sisältää lantionpohjan lihasten toiminnan tutkimisen, fysioterapeuttisen harjoittelun sekä ohjeet itsehoitoon ja seurannan. Lantionpohjan fysioterapiassa hyödynnetään lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa mittaria (biofeedback). Lantionpohjan EMG-mittauksesta sovitaan asiakkaan kanssa tarvittaessa.

Purentalihashieronta

Puremalihastenhieronta lieventää esim. purentavirheistä, hampaiden yöllisestä pureskelusta/narskuttelusta ja stressistä johtuvaa jännittyneisyyttä. Puremalihasten jännittyneisyys ilmenee mm. päänsärkynä, migreeninä, korva-, kasvo-, hammas-,ja leukasärkynä. Purentalihasten hieronnalla tähän voidaan vaikuttaa, niin lihaskireyksiin kuin kiputiloihin. Hoidossa käsitellään hieromalla purentalihakset ulkoisesti ja tarvittaessa suun sisäpuolelta. Lisäksi hoidossa käsitellään niskahartiaseutua, suunpohjan ja pään aluetta.

Homeopatia

Homeopatia on laadukas ja lempeä hoitomuoto, jonka avulla voidaan hoitaa akuutteja ja kroonisia vaivoja sekä lapsilla että aikuisilla. Se on myös täysin lisäaineeton hoitomuoto. Homeopaattiset lääkeaineet saadaan luonnosta; kasveista, eläinkunnasta ja mineraaleista. Ne ovat Suomessa lääkelaitos Fimean rekisteröimiä ja valvomia lääkeaineita. Homeopaattisella rakennehoidolla kehon immuunipuolustus vahvistuu ja mahdollinen sairastelukierre jää pois. Homeopatian periaatteet ‘Samankaltainen parantaa samankaltaisen’ ja ‘Vähemmän on enemmän’ toimivat ohjenuorina homeopaatin työssä, kuten myös yksilöllisyys ja oireiden kokonaisuus fyysisellä, psyykkisellä ja mentaalisella tasolla. Homeopaatin vastaanotolla asiakkaan elämäntilanne kartoitetaan ensikäynnin yhteydessä haastattelulla, aikuinen 90min ja lapsi (alle 15v) 60-75min vanhemman seurassa. 45-60 min seurantakäynnit sopivin väliajoin (n. 4-6viikon välein aluksi, myöhemmin tarpeen mukaan) ovat tärkeitä hoidon edistymisen ja tasapainon löytymisen kannalta.