Koulutukset

Koulutukset

Elonaskel tarjoaa laadukasta täydennyskoulutusta

- ammattitaidolla sekä suurella sydämellä

Elonaskeleen kouluttajina toimii

Tiina Rytkönen
dipl.vyöhyketerapeutti,
kehotunneterapeutti,
Ayurveda-hoitaja


Laura Merivirta
terveydenhoitaja yamk,
dipl.vyöhyketerepeutti,
imetyskouluttaja IBCLC

Elonaskeleen kurssit saavat osallistujilta loistavaa palautetta! Palautteiden mukaan
kurssit ovat selkeitä, sisällöltään hyvin rakennettuja, asiantuntevia, käytännönläheisiä
sekä lämminhenkisiä.Teemme työtämme suurella sydämellä sekä vahvalla
kokemuksella ja se näkyy myös koulutuksissamme.

TULEVAT KURSSIT:

 

VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA AMMATTILAISILLE – PERUSKURSSI

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä, tehokas ja kokonaisvaltainen hoito, josta jo kymmenet tuhannet perheet ovat saaneet apua moniin vauva-ajan haasteisiin. Hoidolla voidaan tuoda apua esim. - koliikkiin - vatsavaivoihin - uniongelmiin - refluksiin ja runsaaseen pulautteluun - kehon erilaisiin jäykkyyksiin ja jännityksiin - runsaaseen itkuisuuteen - vastustuskyvyn parantamiseen. Kurssilla opit koko kehon vyöhyketerapeuttisen hieronnan, parhaat hoitovinkit sekä saat tärkeää tietoa vauvojen kehon anatomiasta ja oireista sekä niiden taustalla olevista syistä. Kurssi sopii kehonhoidon ammattilaisille sekä lasten kanssa työskenteleville.

21.-22.5.22

4.-5.8.22 (ETÄKURSSI)

27.-28.8.22

12.-13.11.22

 

VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA – JATKOKURSSI

OIREENMUKAINEN HOITAMINEN, KEHON MERKKIEN HAVAINNOINTI JA LISÄOTTEET

Jatkokurssi syventää peruskurssin tietoja ja keskittyy oireenmukaiseen hoitamiseen. Opit tunnistamaan vauvojen erilaisia oireita ja niiden syitä, tutkimaan syvemmin vauvan kehoa sekä sen merkkejä ja hoitamaan tehokkaasti vauvojen monia oireita. Käsittelemme oireiden taustalla olevia syitä ja niihin liittyvää kehon anatomiaa sekä fysiologiaa. Opit kuinka erilaisia oireita voidaan tehokkaasti hoitaa vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan avulla. Opettelemme myös tehokkaita käsittelyotteita ja tekniikoita mm. lantion, lapojen sekä niskan alueen kireyksien hoitamiseen.

26.-27.11.22

 

VAUVAN PÄÄN ALUEEN KIREYDET JA NIIDEN HOITAMINEN

Kurssi keskittyy päänalueen hoitamiseen, anatomiaan ja kireyksiin, jotka vaikuttavat usein myös vauvan imemisotteeseen ja voivat näin lisätä imetysongelmia. Kurssilla opit arvioimaan vauvan suun toimintaa ja imemistä sekä tunnistamaan, hoitamaan ja vapauttamaan pään alueen kireyksiä ja näin helpottamaan vauvan oloa. Kurssi on täydentävä koulutus vauvoja hoitaville kehonhoidon ammattilaisille.


20.-21.8.22

 

VYÖHYKETERAPEUTTINEN RASKAUSHIERONTA

Turvallinen, syvärentouttava ja tehokkaasti kipuja hoitava vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on suosittu hoito jota voi tehdä raskauden kaikissa vaiheissa.  Hoidossa yhdistyy vyöhyketerapian tehokkaat vaikutukset sekä ayurveda-hieronnan lempeän rytmiset hierontaotteet. Tämä on erittäin suosittu hoito, jota asiakkaat rakastavat ja kurssin jälkeen voit tarjota tätä suosittua hoitoa asiakkaillesi. Kurssi on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi sinulle, joka teet kehohoitoja tai työskentelet raskaana olevien kanssa.

26.-27.5.22

18.-19.8.22

17.-18.11.22

 

SYNNYTYKSEN KÄYNNISTYS VYÖHYKETERAPIAN AVULLA

Kun raskaus on täysiaikainen, voidaan synnytyksen käynnistymistä auttaa vyöhyketerapian avulla. Vyöhyketerapian avulla voidaan myös valmistella kehoa tulevaan synnytykseen, jotta se sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä kurssilla opit turvallisen synnytyksen käynnistämishoidon, sen milloin hoitoa voidaan tehdä ja miten vyöhyketerapian avulla voidaan tukea synnytyksen luonnollista kulkua. Kurssi on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi sinulle, joka teet kehohoitoja tai työskentelet raskaana olevien kanssa.


12.8.22

 

VYÖHYKETERAPIAN PERUSTEET

Vyöhyketerapian peruskurssilla opit vyöhyketerapian perusteet sekä paljon hyödyllisiä hoitopisteitä erilaisten vaivojen hoitamiseen. Opettelemme vyöhyketerapeuttisen hoidon sekä korville ja jaloille. Käsittelemme myös kehon, mielen ja tunteiden yhteyttä sekä tämän kokonaisuuden merkitystä hyvinvointiimme. 

Kurssi sopii kehonhoidon ammattilaisille sekä kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille!

28.-29.5.22

 

WHO IMETYSOHJAAJAKOULUTUS 

 

WHO:n 20 tunnin imetysohjaajakoulutus antaa osallistujille imetysohjauksessa tarvittavat perusvalmiudet, joiden avulla he osaavat ohjata ja tukea äitejä onnistuneeseen imetykseen. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka kohtaavat työssään raskaana olevia tai imettäviä perheitä tai vastasyntyneitä. Koulutus on kolmepäiväinen. Kouluttaja Laura Merivirta on erikoistunut pään- ja suun alueen kireyksiin ja niiden hoitamiseen ja tällä kurssilla opit ymmärtämään myös kehon kireyksien merkityksen syömisen kannalta. 


30.9, 15.-16.10.22

 

IMETYKSEN SYVENTÄVÄ KURSSI – SUUN ALUEEN KIREYDET

Tämä kurssi on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille, joilla on imetysohjaajakurssi suoritettuna viimeisen 5 vuoden aikana (who 20 t). Kurssilla keskitymme suun alueen kireyksiin ja niiden vaikutukseen imetyksessä. - Millainen on vauvan normaali imemisote - Miten suun alueen kireydet vaikuttavat imemisotteeseen - Kallo: lihasten, faskioiden ja hermoston toiminta suun alueella - Vauvan imemisen arviointi - Vauvan suun toiminnan arviointi - Kireiden jänteiden vaikutus - Suun alueen kireyksien hoitaminen


16.9.22

 

 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE LÖYTYY TÄÄLLÄ

Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla varausmaksu nettikaupassamme yllä olevan linkin kautta.

 

VAUVA-AKATEMIA

Vauva-Akatemia on 9 kuukauden matka kokonaisvaltaisen vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi.
Koulutuksen lähipäivät ovat kerran kuukaudessa. Koulutus antaa sinulle monipuoliset valmiudet
tehdä töitä vauvojen parissa. Opit paljon vauvan kehon anatomiasta ja fysiologiasta,
kehitysvaiheista, tunnetaidoista, varhaisesta vuorovaikutuksesta, monista vauvojen oireista ja sekä
niiden tehokkaasta hoitamisesta. Opit hoitamaan vauvoja vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan
avulla ja saat syvällistä tietoa siitä kuinka voit helpottaa hoidoillasi vauvojen monia oireita.
Koulutus antaa myös imetysohjaajan pätevyyden ja saat paljon tietoa esim. siitä kuinka
päänalueen kireydet sekä faskiat vaikuttavat vauvan imemisotteeseen ja kuinka näitä voidaan
hoitaa. Koulutukseen haetaan mukaan vapaamuotoisella hakemuksella.
Lue lisää: www.elonaskel.fi/vauva-akatemia/

SEURAAVA RYHMÄ ALKAA SYYSKUUSSA 2022.